考试真题网,考试人的精神家园。

广告服务|设为主页 |加入收藏

当前位置:首页>学历类>考研英语真题

2007年全国硕士研究生入学统一考试英语试题

Section I Use of English

Directions:

Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark [A], [B], [C] or [D] on  ANSWER SHEET 1 . (10 points)

B y 1830 the former Spanish and P ortuguese colonies had become indepen dent nations.  T he roughly 20 million    of these nations looked   to the future.  B orn in the crisis of the old regime and Iberian Colonialism, many of the leaders of independence   the ideals of representative government, careers   to talent, freedom of commerce and trade, the   to private property, and a belief in the individual as the basis of society.   there was a belief that the new nations should be sovereign and independent states, large enough to be economically viable and integrated by a   set of laws.

O n the issue of   of religion and the position of the church,  , there was less agreement   the leadership.  R oman Catholicism had been the state religion and the only one   by the Spanish crown.   most leaders sought to maintain Catholicism   the official religion of the new states, some sought to end the   of other faiths.  T he defense of the Church became a rallying   for the conservative forces.

T he ideals of the early leaders of independence were often  egalitarian , valuing equality of everything.  B olivar had received aid from Haiti and had   in return to abolish  slavery  in the areas he liberated.  B y 1854 slavery had been abolished everywhere except Spain ’ s    colonies . Early promises to end Indian tribute and taxes on people of mixed origin came much   because the new nations still needed the revenue such  policies   . Egalitarian sentiments were often tempered by fears that the mass of the population was   self-rule and democracy.

1. [A] natives

[B] inhabitants

[C] peoples ( B )

[D] individuals

2. [A] confusedly

[B] cheerfully

[C] worriedly ( D )

[D] hopefully

3. [A] shared

[B] forgot

[C] attained ( A )

[D] rejected

4. [A] related

[B] close

[C] open ( C )

[D] devoted

5. [A] access

[B] succession

[C] right ( C )

[D] return

6. [A] Presumably

[B] Incidentally

[C] Obviously ( D )

[D] Generally

7. [A] unique

[B] common

[C] particular ( B )

[D] typical

8. [A] freedom

[B] origin

[C] impact ( A )

[D] reform

9. [A] therefore

[B] however

[C] indeed ( B )

[D] moreover

10. [A] with

[B] about

[C] among ( C )

[D] by

11. [A] allowed

[B] preached

[C] granted ( A )

[D] funded

12. [A] Since

[B] If

[C] Unless ( D )

[D] While

13. [A] as

[B] for

[C] under ( A )

[D] against

14. [A] spread

[B] interference

[C] exclusion ( C )

[D] influence

15. [A] support

[B] cry

[C] plea ( B )

[D] wish

16. [A] urged

[B] intended

[C] expected ( D )

[D] promised

17. [A] controlling

[B] former

[C] remaining ( C )

[D] original

18. [A] slower

[B] faster

[C] easier ( A )

[D] tougher

19. [A] created

[B] produced

[C] contributed ( B )

[D] preferred

20. [A] puzzled by

[B] hostile to

[C] pessimistic about ( D )

[D] unprepared for

Section II Reading Comprehension

Part A

Directions:

Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing [A], [B], [C], or [D]. Mark your answers on  ANSWER SHEET 1 . (40 points)

Text 1

I f you were to examine the birth  certificates  of every soccer player in 2006 ’ s World Cup tournament, you would most likely find a noteworthy quirk: elite soccer players are more likely to have been born in the earlier months of the year than in the later months.  I f you then examined the European national youth teams that feed the World Cup and professional ranks, you would find this strange phenomenon to be even more pronounced.

W hat might account for this strange phenomenon?  H ere are a few guesses: a) certain astrological signs confer superior soccer skills; b) winter-born babies tend to have higher oxygen capacity, which increases soccer stamina; c) soccer-mad parents are more likely to conceive children in springtime, at the annual peak of soccer  mania ; d) none of the above.

A nders Ericsson, a 58-year-old psychology professor at Florida State  University, says  he believes strongly in  “ none of the above. ”   E ricsson grew up in Sweden, and studied nuclear engineering until he realized he would have more opportunity to conduct his own research if he  switched  to psychology.  H is first experiment, nearly 30 years ago, involved memory: training a person to hear and then repeat a random series of numbers.  “ With the first subject, after about 20 hours of training, his digit span had risen from 7 to 20, ”  Ericsson  recalls .  “ He kept improving, and after about 200 hours of training he  had  risen to over 80 numbers. ”

T his success, coupled with later research showing that memory itself is not genetically determined, led Ericsson to conclude that the act of memorizing is more of a cognitive exercise than an intuitive one.  I n other words, whatever inborn differences two people may exhibit in their abilities to memorize, those differences are swamped by how well each person  “ encodes ”  the information.  A nd the best way to learn how to encode information meaningfully, Ericsson determined, was a process known as deliberate practice.  D eliberate practice entails more than simply repeating a task.  R ather, it involves setting specific goals, obtaining immediate feedback and concentrating as much on technique as on outcome.

E ricsson and his colleagues have thus taken to studying expert performers in a wide range of  pursuits , including soccer.  T hey gather all the data they can, not just performance  statistics  and biographical details but also the results of their own laboratory experiments with high achievers.  T heir work makes a rather startling assertion: the trait we commonly call talent is highly overrated.  O r, put another way, expert performers  –  whether in memory or surgery, ballet or computer programming  –  are nearly always made, not born.

21. The birthday phenomenon found among soccer players is mentioned to

[A] stress the importance of professional training.

[B] spotlight the soccer superstars in the World Cup.

[C] introduce the topic of what makes expert performance. ( C )

[D] explain why some soccer teams play better than others.

22. The word  “ mania ”  (Line 4, Paragraph 2) most probably means

[A] fun.

[B] craze.

[C] hysteria. ( B )

[D] excitement.

23. According to Ericsson, good memory

[A] depends on meaningful processing of information.

[B] results from intuitive rather  than  cognitive exercises.

[C] is determined by genetic rather than psychological factors. ( A )

[D] requires immediate feedback and a high degree of concentration.

24. Ericsson and his colleagues believe that

[A] talent is a dominating factor for  professional  success.

[B] biographical data provide the key to excellent performance.

[C] the role of talent tends to be overlooked. ( D )

[D] high achievers owe their success mostly to nurture.

25. Which of the following proverbs is closest to the message the text tries to convey?

[A]  “ Faith will move mountains. ”

[B]  “ One reaps what one sows. ”

[C]  “ Practice makes perfect. ” ( C )

[D]  “ Like father, like son. ”

Text 2

F or the past several years, the Sunday newspaper supplement  Parade  has featured a column called  “ Ask Marilyn. ”   People  are invited to query Marilyn vos Savant, who at age 10 had tested at a mental level of someone about 23 years old; that gave her an IQ of 228  –  the highest score ever recorded. IQ tests ask you to complete verbal and visual analogies, to envision paper after it has been folded and cut, and to deduce  numerical  sequences, among other similar tasks.  S o it is a bit confusing when vos Savant fields such queries from the average Joe (whose IQ is 100) as,  W hat ’ s the difference between love and fondness?  O r what is the nature of luck and coincidence?  I t ’ s not obvious how the capacity to visualize objects and to figure out  numerical  patterns suits one to answer questions that have eluded some of the best poets and philosophers.

C learly, intelligence encompasses more than a score on a test.  J ust what does it mean to be smart?  H ow much of intelligence can be specified, and how much can we learn about it from neurology, genetics, computer  science  and other fields?

T he defining term of intelligence in humans still seems to be the IQ score, even though IQ tests are not given as often as they used to be.  T he test comes primarily in two forms: the Stanford-Binet Intelligence Scale and the Wechsler Intelligence Scales (both come in adult and children ’ s version).  G enerally costing several hundred dollars, they are usually given only by psychologists, although variations of them populate bookstores and the World Wide Web.  S uperhigh scores like vos Savant ’ s are no longer possible, because scoring is now based on a statistical  population  distribution among age peers, rather than simply dividing the mental age by the chronological age and multiplying by 100.  Other  standardized tests, such as the Scholastic Assessment Test (SAT) and the Graduate Record Exam (GRE), capture the main aspects of IQ tests.

S uch standardized tests may not assess all the important elements necessary to succeed in school and in life, argues Robert J. Sternberg.  I n his article  “ How Intelligent Is Intelligence Testing? ” , Sternberg notes that traditional test best assess analytical and verbal skills but fail to measure creativity and practical knowledge, components also critical to problem solving and life success.  M oreover, IQ tests do not necessarily predict so well once populations or situations change.  R esearch has found that IQ predicted leadership skills when the tests were given under low-stress conditions, but under high-stress conditions, IQ was negatively correlated with leadership  –  that is, it predicted the opposite.  A nyone who has toiled through SAT will testify that test-taking skill also matters, whether it ’ s knowing when to guess or what questions to skip.

26. Which of the  following  may be required in an intelligence test?

[A]  Answering philosophical questions.

[B]  Folding or cutting paper into different shapes.

[C]  Telling the  difference s between certain concepts. ( D )

[D]  Choosing words or graphs similar to the given ones.

27. What can be inferred about intelligence testing from Paragraph 3?

[A]  People no longer use IQ scores as an indicator of intelligence.

[B]  More versions of IQ tests are now  available  on the Internet.

[C]  The test contents and formats for adults and children may be different. ( C )

[D]  Scientists have defined the important elements of human intelligence.

28. People nowadays can no longer achieve IQ scores as high as vos Savant ’ s because

[A]  the scores are obtained  th r ough  different computational procedures.

[B]  creativity rather than analytical skills is emphasized now.

[C]  vos Savant ’ s case is an extreme one that will not repeat. ( A )

[D]  the defining characteristic of IQ tests has changed.

29. We can conclude from the last paragraph that

[A]  test scores may not be reliable indicators of one ’ s ability.

[B]  IQ scores and SAT results are highly correlated.

[C]  testing involves a lot of guesswork. ( A )

[D]  traditional test are out of date.

30. What is the author ’ s attitude towards IQ tests?

[A]  Supportive.

[B]  Skeptical.

[C]  Impartial. ( B )

[D]  Biased.

Text 3

During the past generation, the American middle-class family that once could count on hard work and fair play to keep itself financially secure had been transformed by economic risk and new  real i ties .  N ow a pink slip, a bad diagnosis, or a disappearing spouse can reduce a family from solidly middle  class  to newly poor in a few months.

I n just one generation, millions of mothers have gone to work, transforming basic family economics.  S cholars, policymakers, and critics of all stripes have debated the social implications of these changes, but few have looked at the side effect: family risk has risen as well.  T oday ’ s families have budgeted to the limits of their new two-paycheck status.  A s a result, they have lost the parachute they once had in times of financial setback  –  a back-up earner (usually Mom) who could go into the workforce if the primary earner got laid off or fell sick.  T his  “ added-worker effect ”  could support the safety net offered by unemployment insurance or disability insurance to help families weather bad times.  B ut today, a disruption to family fortunes can no longer be made up with extra income from an otherwise-stay-at-home partner.

D uring the same period, families have been asked to absorb much more risk in their retirement income.  S teelworkers, airline employees, and now those in the auto industry are joining millions of families who must worry about interest rates, stock market fluctuation, and the harsh reality that they may outlive their retirement money.  F or much of the past year, President Bush campaigned to move Social Security to a saving-account model, with retirees trading much or all of their guaranteed payments for payments depending on investment returns.  F or younger families, the picture is not any better.  B oth the absolute cost of healthcare and the share of it borne by families have risen  –  and newly fashionable health-savings plans are spreading from legislative halls to Wal-Mart workers, with much higher deductibles and a large new dose of investment risk for families ’  future healthcare.  E ven demographics are working against the middle class family, as the odds of having a weak elderly parent  –  and all the  attendant  need for physical and financial assistance  –  have jumped eightfold in just one generation.

F rom the middle-class family perspective, much of this, understandably, looks far less like an opportunity to exercise more  financial  responsibility, and a good deal more like a frightening  acceleration  of the wholesale shift of financial risk onto their already overburdened shoulders.  T he financial fallout has begun, and the political fallout may not be far behind.

31. Today ’ s double-income families are at greater financial risk in that

[A] the safety net they used to enjoy has disappeared.

[B] their chances of being laid off have greatly increased.

[C] they are more vulnerable to changes in family economics. ( C )

[D] they are deprived of unemployment or disability insurance.

32. As a result of President Bush ’ s reform, retired people may have

[A] a higher sense of security.

[B] less secured payments.

[C] less chance to invest. ( B )

[D] a guaranteed future.

33. According to the author, health-savings plans will

[A] help reduce the cost of healthcare.

[B] popularize among the middle class.

[C] compensate for the reduced pensions. ( D )

[D] increase the families ’  investment risk.

34. It can be inferred from the last paragraph that

[A] financial risks tend to outweigh political risks.

[B] the middle class may face greater political challenges.

[C] financial problems may bring about political problems. ( C )

[D] financial responsibility is an indicator of political status.

35. Which of the following is the best title for this text?

[A] The Middle Class on the Alert

[B] The Middle Class on the Cliff

[C] The Middle Class in Conflict ( B )

[D] The Middle Class in Ruins

Text 4

I t never rains but  it pours. J ust as bosses and boards have finally sorted out their worst accounting and compliance troubles, and improved their feeble corporation governance, a new problem threatens to earn them  –   especially  in America  –  the sort of nasty headlines that inevitably lead to heads  rolling  in the executive suite: data insecurity.  L eft, until now, to odd, low-level IT staff to put right, and seen as a concern only of data-rich industries such as banking, telecoms and air travel, information protection is now high on the boss ’ s agenda in businesses of every variety.

S everal massive leakages of customer and employee data this year  –  from organizations as diverse as Time Warner, the American defense contractor Science Applications International Corp and even the University of California, Berkeley  –  have left managers hurriedly peering into their intricate IT systems and business processes in search of potential  vulnerabilities .

“ Data is becoming an asset which needs to be guarded as much as any other asset, ”  says Haim Mendelson of Stanford University ’ s business school.  “ The ability to guard customer data is the key to market value, which the board is responsible for on behalf of shareholders. ”   I ndeed, just as there is the concept of Generally Accepted Accounting Principles (GAAP), perhaps it is time for GASP, Generally Accepted Security Practices, suggested Eli Noam of New York ’ s Columbia Business School.  “ Setting the proper investment level for security,  redundancy , and recovery is a management issue, not a technical one, ”  he says.

T he mystery is that this should come as a surprise to any boss.  S urely it should be obvious to the dimmest executive that trust, that most valuable of economic assets, is easily destroyed and hugely expensive to restore  –  and that few things are more likely to destroy trust than a  company  letting sensitive personal data get into the wrong hands.

T he current state of affairs may have been encouraged  –  though not justified  –  by the lack of legal penalty (in America, but not Europe) for data leakage.  U ntil California recently passed a law, American firms did not have to tell anyone, even the victim, when data went astray.  T hat may change fast: lots of proposed data-security  legislation  is now doing the rounds in Washington, D.C. Meanwhile, the theft of information about some 40 million credit-card accounts in America, disclosed on June 17 th , overshadowed a hugely important decision a day earlier by America ’ s Federal Trade Commission (FTC) that puts corporate America on notice that regulators will act if firms fail to provide adequate data security.

36. The statement  “ It never rains but it pours ”  is used to introduce

[A] the fierce business competition.

[B] the feeble boss-board relations.

[C] the threat from news reports. ( D )

[D] the severity of data leakage.

37. According to Paragraph 2, some organizations check their systems to find out

[A] whether there is any weak point.

[B] what sort of data has been stolen.

[C] who is responsible for the leakage. ( A )

[D] how the potential spies can be located.

38. In bringing up the concept of GASP the author is making the point that

[A] shareholder s’  interests should be properly  attended  to.

[B] information protection should be given due attention.

[C] businesses should enhance their level of accounting security. ( B )

[D] the market value of customer data should be emphasized.

39. According to Paragraph 4, what puzzles the author is that some bosses fail to

[A] see the link between trust and data protection.

[B] perceive the sensitivity of personal data.

[C] realize the high cost of data restoration. ( A )

[D] appreciate the economic value of trust.

40. It can be inferred from Paragraph 5 that

[A] data leakage is more severe in Europe.

[B] FTC ’ s decision is essential to data security.

[C] California takes the lead in security legislation. ( D )

[D] legal penalty is a major solution to data leakage.

Part B

Directions:

Y ou are going to read a list of headings and a text about what parents are supposed to do to guide their children into adulthood.  C hoose a heading from the list A — G that best fits the meaning of each numbered part of the text (41-45).  T he first and last paragraphs of the text are not numbered.  T here are two extra headings that you do not need to use. Mark your answers on  AN SWER SHEET 1 . (10 points)

A. Set a Good Example for Your Kids

B. Build  You r Kids ’  Work Skills

C. Place Time Limits on Leisure Activities

D. Talk about the Future on a Regular Basis

E. Help Kids Develop Coping Strategies

F. Help Your Kids Figure Out Who They Are

G. Build Your Kids ’  Sense of Responsibility

H ow Can a Parent Help?

M others and fathers can do a lot to ensure a safe landing in early adulthood for their kids.  E ven if a job ’ s starting salary seems too small to satisfy an emerging adult ’ s need for rapid content, the  transition  from school to work can be less of a setback if the start-up adult is ready for the move.  H ere are a few measures, drawn from my book  Ready or Not, Here Life Comes , that parents can take to prevent what I call  “ work-life unreadiness. ”

F. Help Your Kids Figure Out Who They Are ( http://www.TopSage.com )

Y ou can start this process when they are 11 or 12. Periodically review their emerging strengths and weaknesses with them and work together on any shortcomings, like difficulty in communicating well or  collaborating .  A lso, identify the kinds of interests they keep coming back to, as these offer clues to the careers that will fit them best.

D. Talk about the Future on a Regular Basis ( http://www.TopSage.com )

K ids need a range of authentic role models  –  as opposed to members of their clique, pop stars and vaunted athletes.  H ave regular dinner-table discussions about people the family knows and how they got where they are.  D iscuss the joys and downsides of your own career and encourage your kids to form some ideas about their own future.  W hen asked what they want to do, they should be discouraged from saying  “I  have no idea. ”   T hey can change their minds 200 times, but having only a foggy view of the future is of little good.

B. Build Your Kids’ Work Skills ( http://www.TopSage.com )

T eachers are responsible for teaching kids how to learn; parents should be responsible for teaching them how to work.  A ssign responsibilities around the house and make sure homework deadlines are met.  E ncourage teenagers to take a part-time job.  K ids need plenty of practice delaying gratification and deploying effective organizational skills, such as managing time and setting priorities.

C. Place Time Limits on Leisure Activities ( http://www.TopSage.com )

P laying video games encourages immediate content.  A nd hours of watching TV shows with canned laughter only teaches kids to process information in a passive way.  A t the same time, listening through earphones to the same monotonous beats for long stretches encourages kids to stay inside their bubble instead of pursuing other endeavors.  A ll these activities can prevent the growth of important communication and thinking skills and make it difficult for kids to develop the kind of sustained concentration they will need for most jobs.

E. Help Kids Develop Coping Strategies ( http://www.TopSage.com )

T hey should know how to deal with setbacks, stresses and feelings of inadequacy.  T hey should also learn how to solve problems and resolve conflicts, ways to brainstorm and think critically.  D iscussions at home can help kids practice doing these things and help them apply these skills to everyday life situations.

W hat about the son or daughter who is grown but seems to be struggling and  wandering  aimlessly through early adulthood?  P arents still have a major role to play, but now it is more delicate.  T hey have to be careful not to come across as disappointed in their child.  T hey  should  exhibit strong interest and respect for whatever currently interests their fledging adult (as  naive  or ill conceived as it may seem) while becoming a partner in exploring options for the future.  M ost of all, these new adults must feel that they are respected and supported by a family that appreciates them.

Part C

Directions:

Read the following text carefully and then translate the underlined segments into Chinese. Your translation should be written clearly on  ANSWER SHEET 2 . (10 points)

The study of law has been recognized for  centuries  as a basic intellectual discipline in European universities.  H owever, only in recent years has it become a feature of undergraduate programs in Canadian universities. (46)  Traditionally, legal learning has been viewed in such institutions as the special preserve of lawyers, rather than a necessary part of the intellectual equipment of an educated person.   H appily, the older and more continental view of legal education is establishing itself in a number of Canadian universities and some have even begun to offer undergraduate degrees in law.

I f the study of law is beginning to establish itself as part and parcel of a general education, its aims and methods should appeal directly to  journalism  educators.  L aw is a discipline which encourages responsible judgment.  O n the one hand, it provides opportunities to analyze such ideas as justice, democracy and freedom. (47)  On the other, it links these concepts to everyday realities in a  manner  which is parallel to the links journalists forge on a daily basis as they cover and comment on the news.   F or example, notions of evidence and fact, of basic rights and public interest are at work in the process of journalistic judgment and production just as in courts of law.  S harpening judgment by absorbing and reflecting on law is a desirable component of a journalist ’ s intellectual preparation for his or her career.

(48)  But the idea that the journalist must understand the law more profoundly than an ordinary citizen rests on an understanding of the established conventions and special responsibilities of the news media.   P olitics or, more broadly, the functioning of the state, is a major subject for journalists.  T he better informed they are about the way the state works, the better their reporting will be. (49)  In fact, it is difficult to see how journalists who do not have a clear grasp of the basic features of the Canadian Constitution can do a competent job on political stories.

F urthermore, the legal system and the events which occur within it are primary subjects for journalists.  W hile the quality of legal journalism varies greatly, there is an undue reliance amongst many journalists on interpretations supplied to them by lawyers. (50)  While comment and reaction from lawyers may enhance stories, it is preferable for journalists to rely on their own notions of significance and make their own judgments.   T hese can only come from a well-grounded understanding of the legal system.

Section III Writing

Part A

51. Directions:

W rite a letter to you university library, making suggestions for improving its service.

Y ou should write about 100 words on  ANSWER SHEET 2 .

Do not  sign your own  name  at the end of the letter. Use  “ Li Ming ”  instead.

D o not  write the address. (10 points)

Part B

52. Directions:

W rite an essay of 160-200 words based on the following drawing.  I n your essay, you should

1) describe the drawing briefly,

2) explain its intended meaning, and then

3) support your view with an example/examples.

Y ou should write neatly on  ANSWER SHEET 2 . (20 points)

2007年考研英语真题答案

Section I: Use of English   ( 1 0 points)

1. B

2. D

3. A

4. C

5. C

6. D

7. B

8. A

9. B

10. C

11. A

12. D

13. A

14. C

15. B

16. D

17. C

18. A

19. B

20. D

Section II: Reading Comprehension   ( 6 0 points)

Part A  ( 4 0 points)

21. C

22. B

23. A

24. D

25. C

26. D

27. C

28. A

29. A

30. B

31. C

32. B

33. D

34. C

35. B

36. D

37. A

38. B

39. A

40. D

Part B  ( 1 0 points)

41. F

42. D

43. B

44. C

45. E

Part C ( 1 0 points)

46. 长久以来,法律知识在这类学校里一起被视为律师们专有的,而不是一个受教育者的知识素养的必要组成部分。

47. 另一方面,这一学科把这些概念结合到日常生活中,这与新闻记者每天报道和评论新闻的做法是相同的。

48. 新闻记者应比普通公民更加透彻地了解法律,而这种看法是基于他们对新闻媒体业已确立的规约和特殊责任的理解。

49. 事实上,很难设想那些对加拿大宪法的基本要点缺乏清晰了解的新闻记者何以能胜任政治新闻的报道工作。

50. 尽管律师的见解和反应会提高报道的质量,但新闻记者最好凭借他们自己对重要性的理解自行做出判断。

Section III: Writing   ( 3 0 points)

Part A   ( 1 0 points)

51. 参考范文

January 20th, 2007

Dear Sir or Madam,

I ’ m a student in the university and a loyal reader of this library. I ’ m writing to tell some of my ideas, which I hope to be helpful for you.

I notice that many magazines in our library are out of date. It would be beneficial to us students if they could be updated in time. And I suggest introducing some new journals so as to bring new fresh air to the library. Furthermore, since we have a hu ge number of books, it is not easy to find the right one easily. However, if we can introduce some new searching means, such as implementing new information management system that would be useful.

Thank you for taking time reading this letter and I ’ m looking forward to seeing some new changes soon.

Sincerely Yours,

Li Ming

Part B   (20 points)

52. 参考范文

As can be seen from the cartoon, different ideas may come from the same thing. In the picture, while trying to catch the upcoming soccer, the goal-keeper says to himself why it is so big. And, the striker simply thinks in a different way, that is why it  is so small?

What makes such a big contrary on the same tournament at the same moment? It is no doubt that they are facing the very same goal and experiencing the very same moment. However, the subjective views result in different impression on the same object. Many  of us may still remember the story of a pony crossing the river, which we learned from the textbook in primary school. The squirrel tells him, the river is deep; and the cow tells him, the river is not deep at all. However, in the end, he tells himself a third answer. Therefore, it is not exaggerating to say that most of us are looking into the world with personal ideas. Subjective mental status may result in a really big difference in personal views, just like the goal-keeper and the striker in the drawing.

A possible solution might be to face any situation as objectively as possible. If we realize this in an objective way, it would be good for us to deal with what we encounter in life, especially when we are in setbacks or facing difficulties.

 

 

客服QQ:2651301595  QQ群:328265675  客服邮箱:zhenti8@126.com

本站所刊资料均为热心网友提供,我们不对内容的真实性和完整性负责。

Copyright © 2014-2020 zhenti8.com 考试真题网   版权所有